Potos - Insula Thassos


Potos este o localitate de coastă, in partea de sud a insulei Thassos, la 45 de kilometri de oraşul Thassos şi la 28 km de portul din Skala Prinos. 

Inainte, Potos era doar un sat de pescari care deservea Theologos. Apele din zona sunt adanci si limpezi, oferind o mare variatate de peste. Iarna este cel mai bun anotimp pentru pescuit. E perioada din an cand se gasesc multe specii de pesti, calamari şi caracatiţe.

Astazi, micul sat pescaresc s-a transformat intr-unul dintre principalele atractii turistice ale insulei Thassos. Vara, Potos este asaltat de turisti, in special de familii si cupluri tinere. Pe langa plaja cu nisip fin, principalele atractii sunt strazile pitoresti, pline cu buticuri si snack baruri, unde turistii se strang, adesea, dupa o zi pe malul apei.

Turistii se pot relaxa pe plaja cu nisip fin, langa portul pescarilor, unde exista un lant de cafenele, baruri, restaurante. Oriunde te-ai plimba pe faleza, muzica traditionala greceasca rasuna din fiecare bar sau taverna. Daca ai noroc si de o zi senina si clara, poti admira in departare Muntele Athos.

Sezlongurile si umbrelele pentru plaja costa foarte putin, dar nimeni nu da bani pe ele. Toata lumea cumpara o bautura sau o inghetata (una sau mai multe) de la unul dintre barurile de pe faleza si sezlongurile vor fi gratuite.

Noaptea barurile de pe faleza se umplu, muzica rasuna din ce in ce mai tare si, pe masura ce timpul trece, ai tot mai putine sanse sa-ti gasesti un loc la masa. Asta, insa, nu e o problema. Toata lumea gaseste un prieten de ocazie si nimeni nu ramane pe dinafara. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu